Skip to main content

Aktivisti upozoravaju na noćne posetioce

Građani 16. avg 2022.
< 1 min čitanja

"Ovde su svi dobrodošli. Gradonačelnik, takođe. Sam, bez žandarmerije, skupih kola, belih ili crnih majica"

Aktivisti u Šodroš Survivor kampu postavili su gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću javno pitanje ko im se šunja oko kampa. Kako su naveli u saopštenju, preko dve posete žandara, koje su se desile u nedelju, mogli bi i da pređu da im danas nisu došli novi gosti.

I to ne, kako navode, gosti u uniformi, već u najnovijim modelima Audija i BMW, za koje bi, po vlastitom iskustvu rekli da podsećaju na one sa blokade Mosta Slobode i izbora za mesne zajednice. Uz ocenu da od gradonačelnika nisu stigli ni odgovori na pitanje ko je gazio po glavama građana na protestu protiv GUP NS 2030, postavljaju mu nova:

– Ko su ljudi, kako uniformisani, tako i u skupim kolima koji obilaze kampere? Ko ih šalje? Zašto? I koga još možemo da očekujemo u gostima? Sa slobodne teritorije Šodroša, poručujemo Novosađanima da su ovde svi dobrodošli. Gradonačelnik, takođe. Sam, bez žandarmerije, skupih kola, belih ili crnih majica. Miloše Vučeviću, prestanite sa zastrašivanjem građana i aktivista. Te odlučne ljude neće uplašiti Vaši batinaši i kursadžije izviđači – naveli su aktivisti, uz pozdrav “iz treće smene”.

(Autonomija)