Skip to main content

Akcija i Ekološki ustanak potpisali sporazum o izlasku na izbore

Info 14. нов 2021.
< 1 min čitanja

Otvorena građanska platforma „Akcija“, koju predvodi predsednik stranke Zajedno za Srbiju (ZZS) Nebojša Zelenović i pokret Ekološki ustanak potpisali su danas sporazum o zajedničkom izlasku na izbore.

Sporazum su potpisali Zelenović ispred „Akcije“ i Aleksandar Jovanović Ćuta ispred Ekološkog ustanka u prostorijama Građanskih inicijativa u Beogradu.

Nebojša Zelenović je istakao da je postignut dogovor sa inicijativom Ne davimo Beograd i pokretom Ekološki ustanak.

„Pravimo zelenu kolonu, neki vole da kažu zeleno-levu kolonu, dakle pravimo jednu novu građansku ponudu za celu Srbiju„, rekao je Zelenović i najavio izlazak na izbore na svim nivoima.

Aleksandar Jovanović Ćuta ocenio je da bi Srbija bila drugačija kada bi „svi uradili jednu najprostiju stvar“ – seli i dogovorili se.

„Dakle ljudi, hajde da ovu stvar teramo zajedno, da idemo na izbore, da okupljamo ljude i da ova zemlja bude čista i zdrava“, poručio je Jovanović.

Potpisivanjem sporazuma, „Akcija“ je prihvatila „Manifest“ Ekološkog ustanka kao „viziju ekološki održive budućnosti društva“, dok je taj pokret prihvatio „Zeleni dogovor za Srbiju“ kao „programski dokument po komeće se sprovoditi program ekonomskog i socijalnog razvoja društva“.

(Beta)