Skip to main content

Počinje Egzit

Info 07. јул 2011.
1 min čitanja

EXIT festival, 12. po redu, 7. jula zvanično počinje u Novom Sadu, a na glavnoj bini (Main stage), kao zvezde večeri nastupiće engleski bend Pulp. Nastup benda Pulp, glavnih zvezda prve večeri EXIT-a, najavljen je za 30 minuta posle ponoći, a pre njih će nastupiti kanadska rok senzacija Arcade Fire i pank – rok legende iz Los Anđelesa Bad Religion.

Četvorodnevni program na glavnoj bini otvoriće u 19 časova novosadski bend Atheist Rap, u 21.15 nastupiće Darkwood Dub iz Beograda, a za zabavu posle dva časa ujutru biće zadužen dabstep DJ trojac Magnetic Man. Prve večeri festivala najveća atrakcija Fusion bine biće bend House of Pain, čiji su se članovi Everlast i Danny Boy ove godine ponovo okupili da bi proslavili svoju dvadesetu godišnjicu. Najveći hit ovog irsko-američkog hip-hop dvojca “Jump Around objavljen je još davne 1991. godine, a publika na festivalu će imati prilike da ga čuje na nastupu koji je zakazan za 22.45 sata.

Tokom prve večeri na Fusion bini nastupiće i američki bend Beirut, koji će publici predstaviti svoju prepoznatljivu mešavinu etno muzike i zapadnjačkog popa, dok će domaću podršku dati “Superhiks“, “Killo killo“ i “Svi na pod“. U Dance areni, bini na kojoj je pretežno zastupljen elektronski zvuk, u dva sata posle ponoći nastupiće DJ Tiga, a zatim i DJ i producent Deadmau5. U ranim jutarnjim časovima u Dance areni muziku će puštati jedan od najpoznatijih elektro disk džokeja današnjice James Zabiela. Na Agora bini, u toku prvog festivalskog popodneva održaće se tribina „Krov nad glavom je ljudsko pravo“ na kojoj će, između ostalih, učestvovati prdstavnici organizacije Aamnesty International, ministar rada i socijalne politike Vlade Srbije Rasim Ljajić i poslanica Evropskog parlamenta Helen Flautre. EXIT festival trajaće od 7. do 10. jula, a kapije festivala za sve posetioce zvanično će biti otvorene u 17 časova.

(Beta)