Skip to main content

Vojvodina u Briselu o zapošljavanju

Info 04. јул 2011.
< 1 min čitanja

Potpredsednica Skupštine Vojvodine Maja Sedlarević učestvuje danas i sutra u Briselu u razgovorima o projektu „Promocija zapošljavanja mladih“, čiju je realizaciju podržala Evropska komisija, saopštio je danas Pokrajinski sekretarijat za informacije. Projekat realizuju Vojvodina, zatim portugalska regija Azori, Krapinsko-zagorska županija iz Hrvatske i britanski Hempšir. Svi regioni su, kao i Vojvodina, članovi Skupštine evropskih regija (AER). Cilj projekta je da kroz razmenu iskustava između četiri regije i uz stručnu podršku nezavisnog konsultanta, izradi plan za unapređenje politike zapošljavanja mladih radi smanjenja stope nezaposlenosti. Projekat će se odvijati u četiri faze, od septembra 2011. do marta 2012. godine, a Vojvodina će prva biti domaćin timu eksperata iz partnerskih regija od 12. do 16. septembra.
„Izbor projekta od strane Evropske komisije je priznanje regijama koje su učestvovale u njegovoj izradi kao i AER-u kao koordinatoru, na želji da se uhvate u koštac sa aktuelnim problemom nezaposlenosti mladih“, kazala je Sedlarevićeva nakon završetka prvog dela sastanka kome su prisustvovali predstavnici sve četiri regije i Evropske komisije.
Maja Sedlarević članica je Biroa AER-a i potpredsednica njegovog Stalnog komiteta za jednake mogućnosti. Skupština Vojvodine članica je AER-a od 2002. godine. AER okuplja 270 regija iz 34 evropske zemlje.
(Beta)