Skip to main content

Ratari nisu zavredili ni dnevni red

Info 01. јун 2011.
< 1 min čitanja

Poslanici Skupštine Vojvodine nisu podržali predlog Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) da se u dnevni red sednice uvrsti i rasprava o protestima poljoprivrednika.

SVM je ocenio da je potrebno da se otvori rasprava o toj temi jer je situacija „dramatična i alarmantna“. Ta stranka je tražila da Skupština Vojvodine podrži zahteve ratara i da te zaključke uputi Vladi Srbije.

Poljoprivrednici u Vojvodini već tri dana pokušavaju da traktorima stignu do Beograda, gde žele da održe protest. U tome ih sprečava policija koja im blokira put, što izaziva zastoje u saobraćaju na mnogim putnim pravcima u Vojvodini.

Između ostalog, poljoprivrednici se već dva dana sa pedesetak traktora nalaze i na parkingu zgrade Vlade Vojvodine, a sednica Skupštine Vojvodine počela je sa sat zakašnjenja, jer su mnogi poslanici kasnili zbog blokada.

Nije bilo ni konferencije za novinare koju je tim povodom danas popodne trebalo da održe premijer Miroslav Cvetković, predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić i ministar poljoprivrede Dušan Petrović. Ministar će se oglasiti večeras saopštenjem za javnost, nakon sastanka sa  poljoprivrednicima

(Automija.info)