Skip to main content

Marton (LSV): Vučić i Vučević da kažu ko u Srbiji priprema timove za destabilizaciju Moldavije

Info 18. окт 2024.
< 1 min čitanja

"Tražimo da Srbija podrži Moldaviju na evropskom putu i spreči sve aktivnosti protiv ove zemlje”

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Aleksandar Marton zatražio je danas od predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i premijera Miloša Vučevića odgovor na pitanje kako je moguće da je u Srbiji obučavana grupa mladih ljudi, “koji su spremani za izazivanje nereda u Moldaviji”.

“Moldavske vlasti tvrde da su identifikovale više od stotinu mladih ljudi koji su navodno obučavani u Rusiji, Bosni i Hercegovini i Srbiji za destabilizaciju u zemlji uoči prvog kruga predsedničkih izbora i referenduma o podršci ulasku u Evropsku uniju, a koji se održavaju u nedelju, 20. oktobra”, naveo je Marton.

On je istakao da je ta vest “novi šamar” za našu zemlju, kao i da se postavlja pitanje u čijoj organizaciji su te obuke organizovane. 

Marton je podsetio i da je Moldavija, inače nama prijateljska država, već godinama “na udaru ruskih imperijalnih težnji” te da Vladimir Putin želi da zaustavi proces njene integracije u Evropsku uniju.

“Neprihvatljivo je da bilo ko u Srbiji doprinosi tim pritiscima. Tražimo da Srbija podrži Moldaviju na evropskom putu i spreči sve aktivnosti protiv ove zemlje”, zaključio je Marton. 

(Autonomija)