Skip to main content

Marko Oljača napadnut na Konjarniku

Građani 02. окт 2023.
< 1 min čitanja

"Nisu mi se obratili, ni reč nisu progovorili, samo su prišli i počeli da me udaraju"

Marko Oljača, predsednik Društva za održivu budućnost “Koraci”, napadnut je u noći između subote i nedelje malo iza ponoći na Konjarniku. Prišla su mu dva muškarca stara oko 30 godina i iz čista mira počeli da ga udaraju. Napad je juče prijavio MUP-u.

– Napadače nisam primetio dok nisam osetio udarac u glavu. Nisu mi se obratili, ni reč nisu progovorili, samo su prišli i počeli da me udaraju. Nisu pokušali ni da me opljačkaju, budući da sam imao prebačenu torbicu preko ramena koja im je bila na dohvat ruke – priča Oljača za Danas.

Kaže da su mu motivi napada potpunosti nepoznati, naročito što su ga udarali.

– Ne želim se čak ni pretpostavkama baviti jer nemam nijedu pouzdanu informaciju. Jedino što mogu reći da mene do sada niko nikada nije napao na ulici. Prethodnih godina je bilo mnogo incidenata, provokacija, pretnji i govora mržnje upućenih meni, uglavnom kao prateća reakcija na ono što smo radili, bilo je i situacija na ivici fizičkih obračuna, međutim, do sada me niko nikada nije napao na ovaj način – ističe Oljača.

Inače, Oljača je nedavno za Danas napisao tekst „Doček srebrnih košarkaša sa nacionalističkim podešavanjima“, na koji je reagovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić iz Brisela, nazvavši ga “nesrećnikom”.

Vučić je rekao da i ne zna o kome se radi, ali je istakao da su nekada ranije sportisti čekali dve godine da nagrade budu isplaćene, dok se one sad isplaćuju odmah.

– Šta kaže svaki nesrećnik u ovoj zemlji otkud znam. Ima ih koliko hoćete. Za razliku od drugih, mi isplaćujemo nagradu odmah, ne čeka se dve godine – rekao je Vučić novinarima.

(Danas, foto: printscreen KORACI)