Skip to main content

Jerkov: Maja Gojković kriva za aferu s autobuskom stanicom

Vojvodina 11. апр 2012.
< 1 min čitanja

Kandidatkinja Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) za gradonačelnika Novog Sada Aleksandra Jerkov izjavila je danas da je zbog zloupotreba prilikom izgradnje autobuske stanice Evropski parlament taj grad proglasio za jedan od najkorumpiranijih u Srbiji.

Jerkov je kod autobuske stanice koju je izgradilo Autotransportno preduzeće „Vojvodina” optužila bivšu gradonačelnicu Maju Gojković i prethodnu vlast da su krivi što vlasnik stanice koja nikada nije profunkcionisala traži obeštećenje od sto miliona evra.

“Sto miliona evra je 20.000 radnih mesta u Novom Sadu i Novosađani treba da znaju ko je odgovoran za to što se naš grad našao na ovakvoj listi, što se naša zemlja našla u ovakvoj poziciji”, rekla je Jerkov.

Optužila je Ujedinjene regione Srbije što Maju Gojković prihvataju kao svoju uzdanicu i osobu kojoj nude drugi mandat da vodi Novi Sad i kojoj veruju da Srbiju, Vojvodinu i Novi Sad može izvesti iz krize.

Jerkov je najavila da svi koji su odgovorni za sklapanje lošeg ugovora između Novog Sada i ATP “Vojvodina“ moraju da krivično odgovaraju.

“Odgovor na ovaj problem je podnošenje krivičnih prijava protiv Maje Gojković, Igora Mirovića i protiv svih onih koji su učestvovali u sklapanju ovakvog štetnog ugovora zbog toga što se na ovaj način stiče utisak da grad i dalje stoji iza ovog ugovora”, ocenila je Jerkov.

Povodom današnjih optužbi URS-a kojim se lider LSV Nenad Članak i pokrajinski premijer Bojan Pajtić optužuju za zloupotrebu fondova Razvojne banke Vojvodine, Jerkov je rekla da će LSV zbog tih navoda podneti tužbu.

(Beta)