Skip to main content

Novaković: Vučević da podnese ostavku i raspiše vanredne izbore u Novom Sadu

Vojvodina 22. сеп 2021.
< 1 min čitanja

Predsednik novosadskog odbora Narodne stranke Borislav Novaković pozvao je danas gradonačelnika Miloša Vučevića iz Srpske napredne stranke (SNS) da podnese ostavku i raspiše vanredne lokalne izbore u tom gradu.

“Povodom sugestije Gradskog odbora SNS za Novi Sad da skupimo hrabrosti kako bismo odmerili snage ‘na prolećnim izborima’ – moj odgovor je potvrdan. Potrebno je samo da Miloš Vučević podnese ostavku i tako stvori pravni osnov za raspisivanje vanrednih gradskih izbora u Novom Sadu. Ako ste hrabri i tako uvereni u pobedu, hajde da ukrstimo koplja u Novom Sadu”, pourčio je Novaković u saopštenju za javnost.

Ocenio je da bi prevremeni lokalni izbori u Novom Sadu bili sjajna prilika da SNS pokaže koliko ih sugrađani podržavaju.

Prema njegovim rečima, napadi na njega iz SNS-a i FK Kabel da “laže” da su Vučević i predsednik tog kluba Slobodan Milutinović zvani “Sloba Snajper” su “očito sinhronizovani”.

“Povodom konstatacije uprave FK Kabel da sam svojim istupima narušio ugled gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, FK Kabel i posledično Slobodana Milutinovića Snajpera, mogu da kažem da se narušiti može samo ono što postoji. Teško da ugled ‘fudbalskog funkcionera’ koga su više puta fotografisali sa lisicama na rukama nego sa loptom pod nogama neko može narušiti”, naveo je Novaković.

On je optužio Vučevića da je omogućio da Novim Sadom vladaju Andrej Vučić, Zvonko Veselinović, Boske, Snajper i “ostale bocare”.

“Predugo se Miloš Vučević krije iza autoriteta koji mu poklanja Aleksandar Vučić i glasova koje za SNS kupuju novosadski kriminalci. Spremni smo da stanemo naspram Andreja Vučića, Zvonka Veselinovića, Marka Bosanca Bosketa, Slobodana Milutinovića Snajpera, Srđana Kruževića, Slobodana Milića Bocare i ostalih SNS gromada, ako ste vi spremni da stavite mandat na proveru. Vreme vam nije saveznik, što izbori budu kasnije – poraz vam je izvesniji”, poručio je Novaković.

(Autonomija, foto: N1)