Skip to main content

B. Pastor: Nek se Dinkić ne meša!

Autonomija 13. мар 2009.
< 1 min čitanja

balintpastor.jpgŠef kluba manjina i poslanik SVM-a Balint Pastor poručio je potpredsedniku Vlade Mlađanu Dinkiću da su Vojvođani „dosta solidarni, pošto je poznato da više od 40 odsto bruto društvenog proizvoda Srbije daje Vojvodina, a pripada joj svega sedam odsto republičkog budžeta»“.
– Vojvođani su već godinama i decenijama solidarni – podvlači Pastor. – Što se tiče novca od privatizacije NIS-a, on će biti uložen u infrastrukturne projekte i neće ići na socijalu. Organi Vojvodine odlučiće o tome koji projekti će se finansirati iz tih izvora. Svakako bi bilo dobro da se i statut Vojvodine donese, kako bi Pokrajina do kraja marta usvojila odluku o budžetu Vojvodine za tekuću godinu. Iz te odluke tačno će se videti gde će ići pare od NIS-a.
Na dilemu da li bi Vojvodina bili na gubitku ako bi se uvažila, kako se pretpostavlja, dobronamerna Dinkićeva sugestija da Pokrajina treba da pokaže solidarnost, Pastor napominje:
–« Ne sumnjam.Ali, zna se za šta su nadležni organi Vojvodine i sigurno je da Dinkić ne treba da određuje na šta će se koristiti pare iz vojvođanskog budžeta».
(Dnevnik)