Skip to main content

LDP: Kazniti organizatore skupa u Novom Sadu

Autonomija 17. феб 2009.
< 1 min čitanja

ldplogo.jpgNovosadski odbor Liberalno demokratske partije (LDP) osudio je današnji skup u Novom Sadu, organizovan povodom godišnjice proglašenja nezavisnosti Kosova.
LDP je ocenila da je „godinu dana nakon histerije u koju su bili gurnuti i Novi Sad i čitava Srbija, opasno da se ponovo zloupotrebljavaju mladi ljudi koji nemoć i nesigurnost zbog okolnosti u kojima žive ispoljavaju ponavljanjem poruka za koje im je godinama sugerisano da su prihvatljive i poželjne“.
„Smatramo da pasivan odnos državnih organa prema ovom neprijavljanom skupu samo pokazuje da se nije mnogo toga promenilo u zvaničnoj politici Srbije, koja, kao što je zloupotrebljavala ljude koji žive na Kosovu, sada, na očigled javnosti zloupotrebljava mlade zarad svoje politike“, navodi se u saopštenju.
„Pogrdne poruke koje se upućuju pripadnicima albanske nacionalne manjine su za nas neprihvatljive jer su Novi Sad i Vojvodina multikulturalna i multietnička sredina kojoj međuetnički mir i tolerancija moraju biti prioritet“, ocenio je LDP.
Ta stranka je pozvala državne organe da hitno reaguju i kazne organizatore skupa.
Novosadska policija privela je najmanje četvoricu učesnika skupa i pojačano patrolirala ulicama tog grada. Demonstranti su, između ostalih, uzvikivali i nosili parole kojima su vređani Albanci, predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić, lider LSV Nenad Čanak i članovi Vlade Srbije.
(Beta)