Skip to main content

ZSF: Srbija ukida železničke pruge u Banatu, a gradi autoput zbog Linglonga

Vojvodina 24. mar 2022.
2 min čitanja

Zrenjaninski socijalni forum (ZSF) upozorio je danas javnost da će procesom demontiranja 435 kilometara pruga trajno biti prekinut železnički saobraćaj na realiciji Zrenjanin – Vršac, iako je ovaj pružni pravac pre dve decenije renoviran i u dobrom je stanju.

„Dok ukida pruge čiji značaj u budućnosti može biti obnovljen, Srbija gradi infrastrukturu koja nije potrebna domaćem stanovništvu, već stranim kompanijama. Tako je predviđeno da se gradi autoput Beograd-Zrenjanin-Novi Sad iako bi bilo sasvim dovoljno da se modernizuju postojeći putevi“, saopštio je ZSF.

Ocenjuju da je takva odluka doneta zbog toga što se u Zrenjaninu gradi džinovska fabrika autoguma privatne kinseke firme Linglong jer su za našu državu važnije potrebe stranih kapitalističkih preduzeća nego one domaćeg stanovništva.

„Ukidanje pruge Sečanj – Jaša Tomić i Zrenjanin – Vršac pokazuje kako ni pokrajinska ni republička vlast nemaju nameru da se posvete privrednom, socijalnom i saobraćajnom razvoju Banata. Nekad bogata sela danas su pretvorena u salaše, zahvaljujući neoliberalnom konceptu privrednog razvoja po kome ekonomske aktivnosti i stanovništvo treba koncentrisati u velikim gradovima“, piše u saopštenju.

“Infrastruktura železnice Srbije” u naredne dve godine demontiraće i ukloniti oko 435 kilometara starih pruga na kojima se železnički saobraćaj ne odvija i koje nisu predviđene za dalju eksploataciju. Tu spadaju i pruge Sečanj – Jaša Tomić (10,36 kilometra) i Zrenjanin fabrika – Vršac (81,2 kilometra).

Pruga Zrenjanin – Vršac je rekonstruisana pre dve decenije, a izgrađeni su i novi mostovi na Tamišu u Sečnju i na Brzavi u Konaku. Prema izjavama radnika železnice, koje se mogu pronaći u medijima, ova pruga je u dobrom stanju.

Nacrtom Regionalnog prostornog plana AP Vojvodine 2021-2035, koji je trenutno na javnom uvidu, nije predviđena obnova ovih pruga i one će zauvek nestati.

Te dve železničke pruge u istoriji su bile najznačajnija saobraćajna veza velikog broja banatskih seoskih naselja i regionalnih centara Zrenjanina i Vršca.

(Autonomija)