Skip to main content

Vojvođanski kulturni klub „Vasa Stajić“ pridružio se inicijativi ProGlas

Vojvodina 09. nov 2023.
< 1 min čitanja

"Tokom poslednjih 10 godina, a za vreme vladavine SNS, Vojvodina je nastavila nazadovanje u političkom, ekonomskom a naročito demografskom smislu"

Vojvođanski kulturni klub „Vasa Stajić“ pridružuje se inicijativi javnih ličnosti ProGlas, te poziva i vojvođansku javnost i građane Vojvodine da izađu na izbore raspisane za 17. decembar.

U saopštenju tog kluba podseća se i da će Pokrajinski izbori biti tek raspisani, te da će biti potrebno prikupiti nove potpise za ove važne izbore.

„Tokom poslednjih 10 godina, a za vreme vladavine SNS, Vojvodina je nastavila nazadovanje u političkom, ekonomskom a naročito demografskom smislu. Vojvodina, nekada najrazvijeniji deo bivše SFRJ, postala je regija iz koje se beži, što u inostranstvo, ili „sokolom“ na rad u Beograd“, navode iz VKK „Vasa Stajić“.

Podsećaju i da je Vojvodina za proteklih 10 godina izgubila 600.000 stanovnika, a njena višenacionalna struktura je uništena i svedena na staračka domaćinstva.

„VKKVS zna da je satiranje Vojvodine i svega identitetskog prvo počelo ubistvom njene autonomije. Zato pozivamo građane da svojim izlaskom na birališta podrže one stranke i koalicije koje u svojim programima sadrže restituciju autonomnih prava Autonomne Pokrajine Vojvodine“, dodaje se u saopštenju koje su podržali i Savez antifašista Vojvodine i Vojvođanska politikološa asocijacija.

(Autonomija)