Skip to main content

Vojvođani LSV: Zrenjaninski budžet za 2024. godinu bez vizije i strateškog planiranja

Vojvodina 08. дец 2023.
< 1 min čitanja

"Na stranu to što je iluzorno govoriti o održivom sistemu na lokalnom nivou kada su javne finansije apsolutno centralizovane, kada se oko 90 odsto sredstava sliva u državni budžet"

Odbornici Vojvođani LSV nisu na današnjoj sednici Skupštine grada Zrenjanina podržali predlog budžeta za 2024. godinu jer, kako su istakli, nije razvojni, nema ozbiljnu socijalnu komponentu niti velikih investicija, a pre svega jer nije okrenut građanima Zrenjanina i njihovim potrebama.

„Na stranu to što je iluzorno govoriti o održivom sistemu na lokalnom nivou kada su javne finansije apsolutno centralizovane, kada se oko 90 odsto sredstava sliva u državni budžet, i što nam je jasno da zrenjaninski naprednjaci nemaju neku težinu u centrali svoje stranke, očekivali smo da se izbore bar za osnovne stvari“, poručuju zrenjaninski odbornici LSV-Vojvođani.

Podsetili su i da vlast ni u 2023. godini nije ostvarila obećanja, zbog čega građani Zrenjanina i dalje nemaju zdravu pijaću vodu.

Upozoravaju i da nije završena ni izgradnja obilaznice, da ambulante i apoteke u selima rade svega par dana nedeljno, kao i da Zrenjanin spada u kategoriju prekomerno zagađenih gradova, a da sve to doprinosi odlasku mladih ljudi, što potvrđuje i podatak da je Zrenjanin između dva potpisa manji za 16.000 žitelja.

„Prosečna plata manja je i od republičkog i od pokrajinskog proseka, Zrenjaninci imaju oko 30.000 dinara manju prosečnu zaradu od Beograđana, a Zrenjanin je jedan od pet najskupljih gradova za život u Srbiji. Nezaposlenost je velika, životni standard građana na niskom nivou, infrastruktura je u veoma lošem stanju, pa se nameće pitanje na šta se to troši novac građana“, poručuju zrenjaninski ligaši.

(Autonomija, foto: LSV-Vojvođani)