Skip to main content

U zgradi opštine Inđija napadnuta novinarka IN Medija

Vojvodina 04. мар 2024.
< 1 min čitanja

"Marinčić je nakon toga otišla u Dom zdravlja, u službu hitne pomoći, a nakon toga u policiju da da izjavu o incidentu"

Novinarka IN Medija Verica Marinčić fizički je napadnuta danas u prostorijama opštine Inđija, gde je izveštavala sa protesta meštana Čortanovaca zbog ukidanja železničke stanice.

Kako je Autonomiji potvrdio njen kolega iz redakcije Miodrag Blečić, nakon što su pojedini građani želeli da prisustvuju sastanku predsednika opštine Inđija Vladimira Gaka i predstavnika saveta mesnih zajednica Čortanovci i Beška, sa njima je ušla i novinarka Marinčić.

„Kada ju je spazio u hodniku, šef kabineta predsednika opštine Inđija Nemanja Milojević rekao joj je da napusti zgradu, da ne može da snima i pokušao je da joj uzme telefon. To je u jednom trenutku i uradio. Verica je insistirala da uđe, nakon čega je on krenuo da se fizički obračuna s njom, uhvatio ju je za ruku i cimao kako bi je izbacio iz zgrade opštine“, naveo je naš sagovornik.

Blečić kaže da ju je zatim, nakon kraće rasprave, iz zgrade izbacio radnik obezbeđenja.

„Novinarka N1 je mogla da prisustvuje sastanku, dok novinarka IN Medija nije. Nema objašnjenja zbog čega samo Verica Marinčić nije mogla da uđe na sastanak“, dodao nam je Blečić.

Marinčić je nakon toga otišla u Dom zdravlja, u službu hitne pomoći, a posle u policiju da da izjavu o incidentu.

Sastanak sa gradonačelnikom i protest ispred uzgrade opštine još su u toku.

(Autonomija, foto: N1 prinstcreen)