Skip to main content

Studentski aktivisti traže od RTS da gostuju u nekoj od informativnih emisija

Građani 16. jan 2024.
< 1 min čitanja

"Javni servis mora da bude objektivan prilikom izveštavanja, a da se to može postići jedino kroz otvoren dijalog sa mladima"

Predstavnici neformalne organizacije Borba (Studenti protiv nasilja) predali su danas dopis Radio-televiziji Srbije (RTS) sa zahtevom da gostuju u nekom od informativnih programa Javnog servisa, jer su, po njihovoj oceni, mladi pogrešno predstavljeni u medijima.

Kako prenosi Beta, studentkinja arhitekture Staša Cvetković kazala je novinarima ispred zgrade RTS u Beogradu da aktivisti smatraju da Javni servis mora da bude objektivan prilikom izveštavanja, a da se to može postići jedino kroz otvoren dijalog sa mladima.

Kako je kazala, oni su već slali dopis RTS-u, ali im je rečeno da ništa nije stiglo i da ne znaju o čemu se radi, te su ovog puta odlučili da ga dostave javno.

Aktivisti su u dopisu izrazili zabrinutost što ih proteklih meseci, uprkos kako su naveli „brojnim aktuelnostima“, Javni servis nije pozvao u neku od informativnih emisija.

Ukoliko RTS ne bude ispunio njihovu molbu, rekli su da će se za pomoć obratiti međunarodnim organizacijama.

U obraćanju novinarima, aktivisti Borbe su najavili da će učestvovati u večerašnjem protestu ispred sedišta Republičke izborne komisije u Beogradu, u organizaciji koalicije „Srbija protiv nasilja“.

(Autonomija)