Skip to main content

„SNS treba da izbegava sve u vezi sa Đinđićem“: Žarko Korać o nazivu izborne liste SNS

Info 29. окт 2023.
< 1 min čitanja

"Dobro plaćaju svoje marketinške stručnjake, neka im izaberu drugu parolu"

Zaista sam zgranut mogućnošću da izborna parola SNS za predstojeću izbornu kampanju bude “Srbija ne sme da stane”, koja je vezana za Zorana Đinđića, kaže za N1 Žarko Korać, potpredsednik vlade Zorana Đinđića.

Kako dodaje, radilo bi se o gorim stvarima od političkog cinizma, jer su „lideri SRS, Šešelj i Tomisla Nikolić, od kojih je nastala SNS, pre ubista na velikom mitingu u Beogradu, najavljivali njegovo ubistvo rečima “i Tita je bolela noga pre smrti”.

„Zauvek su te reči ostale vezane za tu stranku. Uostalom Šešelj je to ubistvo pohvalio. Zato bi SNS trebalo u velikom luku da izbegava sve što je vezano za nesrećnog premijera. Dobro plaćaju svoje marketinške stručnjake, neka im izaberu drugu parolu“, ocenuje Korać u izjavi za N1.

Lista SNS, kako je najavljeno, zvaće se „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane„, a pod ovim sloganom 2013. održana je i tribina u znak sećanja na Zorana Đinđića.

Ova vest izazvala je brojne reakcije na društvenim mrežama.

Inače, ovo nije prvi put da Srpska napredna stranka uzima tuđe slogane. Tako je 2013. SNS bila među prvim partijama koje su obelodanile pod kojim će sloganom njeni kandidati nastupati u predizbornoj trci.

„Pokrenimo Srbiju” bio je njihov izborni moto, a taj predizborni slogan naprednjaka već je viđen na hrvatskim izborima 2003. godine kada je Ivo Sanader svoju kampanju vodio sloganom: „Pokrenimo Hrvatsku”, piše Vreme.

(N1, foto: Medija centar Beograd)