Skip to main content

Olenik: Jovanović saslušan u beogradskom tužilaštvu jer mu nije dozvoljeno da ponovo da iskaz u Podgorici

Građani 17. феб 2023.
< 1 min čitanja

"Jedini način je bio da tužiteljka doputuje u Beograd i da ovde sama preuzme sav materijal"

Bivši sveštenik Bojan Jovanović, inače i sam žrtva pedofilije unutar Crkve Srbije danas je dao drugi i dopunjeni iskaz tužiteljki Danki Ivanović-Đeriću Beogradu u postupku koji se vodi protiv Joanikija i Crkve Srbije pred Višim državnim tužilaštvom u Podgorici zbog sumnje da su izvršili krivično delo Obljuba sa djetetom iz člana 206. st. 1, Krivičnog zakonika Crne Gore, kazao je za Gradski portal advokat Jovanovića Aleksandar Olenik.

Tužiteljka Ivanović-Đerić, objašnjava, morala je da doputuje u Beograd i u prostorijama beogradskog tužilaštva sasluša Jovanovića jer mu nije dozvoljeno da ponovo da iskaz u Podgorici.

-Naime, prvo su gospodina Jovanovića tokom ljeta prošle godine službenici BIA više sati držali na granici kada su mu prijetili da o ovome ne smije da govori nikome, da prije nego što krene preko granice mora njima da se javi i sl. Nakon toga smo pokušali da novi i dopunjeni iskaz damo srpskom tužiocu koji je trebao samo da ga dostavi crnogorskom. Međutim, u materijalima koji su stigli u Više državno tužilaštvo nedostajalo je više od 90% izjave, prezentovanih dokaza i ostalog materijala. Zato je jedini način bio da tužiteljka Ivanović Đerić Danka doputuje u Beograd i da ovde sama preuzme sav materijal – ističe Olenik.

Prilikom ovog davanja iskaza prezentovani su novi dokazi ali i nova imena sveštenika koji, naglašava Olenik, i sada učestvuju u organizovanoj pedofiliji unutar Crkve Srbije.

(Pobjeda, Foto: UDS)