Skip to main content

Novi Sad: Uvid i promene u Jedinstvenom biračkom spisku do 1. decembra

Vojvodina 17. nov 2023.
< 1 min čitanja

"Od 2. decembra do 14. decembra 2023. godine, upis, brisanje, izmene i dopune ili ispravke biračkog spiska obavljaće se na osnovu rešenja Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave"

Deo Jedinstvenog biračkog spiska za teritoriju Grada Novog Sada izložen je u sedištu Grupe za vođenje i ažuriranje biračkog spiska Gradske uprave za opšte poslove Grada Novog Sada, Novi Sad, Trg mladenaca broj 7.

Kako je saopšteno iz novosadske skupštine, uvid u deo Jedinstvenog biračkog spiska vrši se putem računarske opreme unošenjem jedinstvenog matičnog broja građana u cilju provere da li je građanin upisan u birački spisak i da li su upisani podaci tačni.

Zahtevi za promene u delu Jedinstvenog biračkog spiska, građani sa prebivalištem na teritoriji Grada Novog Sada, kao i interno raseljena lica, mogu podneti Gradskoj upravi za opšte poslove Grada Novog Sada, do zaključenja biračkog spiska odnosno do 1. decembra 2023. godine u ponoć.

Od 2. decembra do 14. decembra 2023. godine, upis, brisanje, izmene i dopune ili ispravke biračkog spiska obavljaće se na osnovu rešenja Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, dodaje se.

Od proglašenja izborne liste, pravo na uvid i podnošenje zahteva za promene u biračkom spisku ima i podnosilac izborne liste ili lice koje on ovlasti po istom postupku po kome to pravo imaju i građani.

Uvid u Jedinstveni birački spisak može se izvršiti i elektronskim putem na zvaničnoj internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave www.mduls.gov.rs/registri/jedinstveni-biracki-spisak, unošenjem podataka o jedinstvenom matičnom broju građana.

(Autonomija)