Skip to main content

N1 saznaje: Telekom isključen iz većine amandmana, u nekim kritika ublažena

Info 14. апр 2023.
< 1 min čitanja

"Prema zvaničnim izveštajima, Bilčik se tokom rasprave o amandmanima sastajao sa predstavnicima Telekoma Srbija i Adria media grupe"

Kako saznaje N1 od izvora koji je učestvovao u pregovorima, Telekom Srbija je isključen iz većine amandmana u kojima se pominjao, dok je u onim amandmanima u kojima je ostao, kritika prema toj kompaniji značajno ublažena.

To je rezultat završenih pregovora o amandmanima na izveštaj Evropskog parlementa o napretku Srbije. Gllavnu ulogu u „brisanju“ Telekoma Srbija, prema istom izvoru, imao je izvestilac za Srbiju Vladimir Bilčik, koji dolazi iz Evropske narodne partije.

Prema zvaničnim izveštajima, Bilčik se tokom rasprave o amandmanima sastajao sa predstavnicima Telekoma Srbija i Adria media grupe.

„Grupacije socijalista i demokrata, kao i liberala nisu zadovoljne takvim ishodom na Odboru za spoljne poslove“, kaže izvor N1.

„Mi ćemo postupiti slično kao u slučaju izveštaja o Azerbejdžanu. Kada počne rasprava u plenumu, izaci ćemo sa novim oštrim amandmanima, jer smatramo da je u samom odboru izvestilac iskoristio svoja ovlašćenja da izbegne i ukloni naše primedbe“.

(tekst i foto N1)