Skip to main content

Mandić: Ubice Đinđica imale dokumenta SDB Crne Gore; Đukanović: Crna Gora nema veze s ubistvom Đinđića

Jugoslavija 16. mar 2023.
< 1 min čitanja

"Đinđić je na žalost ubijen od strane države Srbije"

Kandidat Demokratskog fronta (DF) za predsednika Crne Gore Andrija Mandić izneo je večeras tvrdnje da su članovi Zemunskog klana, organizatori ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića, imali dokumenta tadašnje Službe državne bezbednosti Crne Gore.

U direktnom TV sučeljavanju sa kandidatom Demokratske partije socijalista (DPS) Milom Đukanovićem, Mandić je izneo tvrdnju da su Mile Luković i Dušan Spasojević “imali dokumenta” Crne Gore odnosno tadašnje Sedme uprave Službe državne bezbednosti.

Đukanović je odgovorio da nikakva “sedma uprava” nije asistirala u ubistvu Zorana Đinđića, već da ga je “ubila država Srbija”.

“Zoran Đinđić je izbegao iz Srbije u Crnu Goru i ovde mu je spašena glava. Nažalost, kratko. Izbegao je tada i Slavko Ćuruvija ovde pa smo ovde štampali Dnevni telegraf. Crna Gora je bila zaštitnica svakog predstavnika demokratske, evropske, pristojne Srbije. Svakog. Setimo se onih kolona Srba koji su došli iz Hrvatske i iz Bosne i početkom 90-ih godina jer su te države prve bile zahvaćene ratom, u Crnu Goru”, podsetio je Đukanović.

On je u direktnom sučeljavanju dvojice od sedam predsedničkih kandidata, koji se emituje na TV Prva I E Televiziji kazao da je Đinđić “na žalost ubijen od strane države Srbije”.

“Kao što znate, crvene beretke su bile formacija policije države Srbije. Zašto su se ljudi iz crvenih beretki opredelili da izvrše taj prljavi posao, za čiji račun i koje obaveštajne službe, da li jedne ili druge Srbije, ili dakle obaveštajnih službi Srbije, kao korespodentskog partnera nekih stranih obaveštajnih službi… To je pitanje za državu Srbiju i ja verujem da se istina sasvim dobro nazire, ali ja verujem da će ta istina nekada i činjenično biti potvrđena”, kazao je Đukanović.

Poručio je da Crna Gora “zaista sa tim nema apsolutno nikakve veze”.

(Beta, Foto: Beta)