Skip to main content

Đilas: SNS i Vučić , kroz medije, pritiske i kupovinu glasova ukradu 10-15 odsto glasova

Info 03. окт 2023.
< 1 min čitanja

"Nemojte da izlazite i glasate samo protiv Vučića, glasajte za promene u zemlji"

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas ocenio je večeras da Srpska napredna stranka i Aleksandar Vučić, na svakim izborima, „ukradu 10-15 odsto glasova“, i to, kako je kazao, kroz medije, pristisak na birače i kupovinu glasova“.

On je za televiziju N1 kazao da „građani vide šta se dešava“, te ih pozvao da glasaju za promene u Srbiji, saopštila je SSP.

Podsetio je da su SSP, Zeleno-levi front i Pokret slobodnih građana (ranije) uputili pismo Evropskom parlamentu i na druge „relevantne adrese“ u vezi preporuka oko izbornih uslova, te dodao da su sada pripremili novo pismo.

„Pitali smo – dali ste preporuke kroz misiju ODHIR-a (Kancelarija OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava), šta ste uradili da se te preporuke ispune?“, preneo je Đilas.

Kazao je i da je sada spremljeno novo pismo.

„Pitaćemo ukoliko se te preporuke ne primene, da li su izbori u Srbiji demokratski ili nisu, kažite unapred, nemojte posle šest meseci kad sve prođe, a sa naše strane uradićemo sve što možemo da se to promeni“, kazao je on.

Rekao je da „na svakim izborima Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka ukradu 10-15 odsto glasova, kroz medije, kroz pritisak na birače i kroz kupovinu glasova“.

„Vide građani šta se dešava. Mi treba da pokažemo da sutra kada budemo vlast znamo rešenja i odgovore… Nemojte da izlazite i glasate samo protiv Vučića, glasajte za promene u zemlji“, kazao je on.

(Beta, Foto: N1)