Skip to main content

Bravo: Građani se odlučili za zelene površine

Vojvodina 04. мар 2024.
< 1 min čitanja

"Za verski objekat se izjasnilo 97 građana od preko 2.200 anketiranih"

Građanski pokret Bravo! saopštio je da su rezultati ankete koja je sprovedena tokom vikenda, pokazala da „ogromna većina“ građanki i građana Limana, kao i Novog Sada, podržava ideju da se kod okretnice na Limanu, neposredno uz Štrand, zelena površina ne prenameni za potrebe gradnje verskog objekta.

Kako se ističe u saopštenju, anketa koja je urađena na štandovima kod Štranda u subotu i nedelju, kao i onlajn, a u kojoj je učestvovalo preko 2.200 ispitanika, pokazuje da osam od deset građana želi zelenu površinu.

Učesnici u anketi mogli su da se opredele između zelene površine, sadržaja za decu, sportsko-rekreativnih sadržaja, parkinga, verskog objekta, stambenog ili stambeno-poslovnog objekta, ili sami dopune šta misle za šta bi taj prostor mogao da se koristi.

„Najveći deo građanki i građana želi da ovo bude parkovska i zelena površina, za šta se izjasnilo 81,1% ispitanika. Takođe, veliki broj njih, tačnije 49,3%, glasao je za opciju da se prostor uredi sa sadržajem za decu, dok je 18,3% podržalo sportsko-rekreativni sadržaj. Za verski objekat se izjasnilo 97 građana od preko 2.200 anketiranih“, ističe se.

Građanski pokret Bravo! najavljuje da će anketu predati Skupštini grada pre sutrašnje sednice u 10 časova, kako bi se odbornici upoznali sa stavovima građana i ispravno postupili, odnosno odbili predlog da se menja regulacioni plan ovog dela Limana.

„Ukoliko plan ipak prođe na Skupštini, Bravo! će poslušati građanke i građane i nakon pobede na izborima plan prilagoditi potrebama komšiluka, jer mi slušamo šta Novosađanke i Novosađani žele“, poručuju iz ovog pokreta.

(Autonomija)