Skip to main content

Aktivistkinja SNS-a u Beogradu napala omladinku stranke Zajedno

Info 23. сеп 2023.
< 1 min čitanja

"Udarila joj šamar, potom je uhvatila za nadlakticu i nastavila da je udara"

Tokom zajedničke akcije stranke Zajedno, Demokratske stranke i stranke Srbija centar (SRCE) u Beogradu danas je fizički napadnuta koordinatorka omladine stranke Zajedno Sanja Vasić, saopštila je ta stranka.

„Na Banjici je Srpska napredna stranka postavila štandove pored naših i provocirala naše aktiviste“, navedeno je u saopštenju u kojem piše da se „aktivistkinja SNS-a obučena u belu stranačku majicu, unosila u lice našoj aktivistkinji i nakon kraćeg verbalnog sukoba, udarila joj šamar, potom je uhvatila za nadlakticu i nastavila da je udara“.

Dodali su da je aktivistkinja SNS-a potom pobegla, da je pozvana policija i data je zvanična izjava, a da su drugi sa štanda SNS-a rekli da ne poznaju tu svoju aktivistkinju, iako je nosila stranačko obeležje.

Danas su Zajedno, Demokratska stranka i stranka SRCE na 10 mesta širom Beograda razgovarali s građanima i bilo je još nekoliko inicidenata, piše u saopštenju.

„Svesni smo da je režim u strahu i da nasiljem pokušava produžiti svoju kriminalnu vlast, međutim, mi se nećemo povući u borbi za pravo, za slobodu i za Srbiju bez nasilja i nasilnika. Pozivamo sve da nam se priključe u ovoj zajedničkoj borbi i oslobodimo naše društvo od nasilja i kriminala“, naveli su Zajedno, DS i SRCE uz poziv policiji da uradi svoj posao i nađe nasilnicu.

(Beta)