Skip to main content

TAMARA KALITERNA: Na dnu muzičke lestvice

Autori 23. јун 2012.
4 min čitanja

U narodnoj kuhinji sa društveno odgovornim imenom „Klub poslanika“, tehnički premijer Srbije Mirko Cvetković sazvao je večeru za članove vlade na izdisaju. Zabavu je organizovao kompetentni – ministar za infrastrukturu i energetiku, koji je sam bekrijski energično polupao 50 čaša u ovom restoranu društvene ishrane. Milutin Mrkonjić (70) je kao animir-damu doveo Anu Bekutu (53), kao da nije na izborima za predsednika Srbije 2008. godine osvojio pet odsto glasova. „Još nismo u ljubavnoj vezi“, rekla je ona. Mrkonjić je kao savetnicu zaposlio Ivanu Škorić (35), manekenku i sestru Velikog brata.

Mrkuta

Bekuta, rođena Nada Polić ime je promenila jer je muzičkom scenom kružilo više muzičkih nada (Topčagić, Mamula, Knežević, Obrić). Snimila je albume logički nepodnošljivih naslova: „Bog te kaznio“, „Eh, đavole“, „Htela sam tebi biti žena“, „Ma što baš ti“, „S tobom bar znam gde je dno“, „I noći me more“, „Miluj, miluj, Milovane“, „Što je moje, to je samo moje“, „Sve mi tvoje nedostaje“, „Umreću na tuđi dan“, „Umri muški“, a u „Fatamorgani“ jeca: „Godinu dana u pustinji postim/ I nemam snage da ti oprostim/ Sa izvora mojih pio/ Žeđ na meni ugasio/ Mene žeđi nisi spasio“.

Premijer se odlučio na poslednju večeru jer će nadalje vlada zasedati samo telefonski. Od 597 dosadašnjih sednica vlade, 421 je bila „telefonska”. Poslovnik dopušta ovakve sednice „u naročito opravdanim i hitnim slučajevima“.

Pre nego je sjahala u legendu, vlada Cvetkovića se za tri i po godine zadužila 5,7 milijardi evra, što je više nego za 20 godina. Cvetkovićev nadimak je „patrijarh konsultantskih poslova“. Nova francuska vlada je na prvom sastanku za trećinu smanjila plate predsednika republike i svoje.

I bend na Titaniku putovao je sa grupnom kartom. Svi su potonuli iako su imali pojaseve za spasavanje. Poslednje što su svirali bilo je „Bližim ti se bože“, a ovi u Beogradu na suvom – „Udri brigu na veselje“.

Mladi Cvetković je svirao klavir i klarinet. Kao truba se proslavio u doba premijerstva, a trube iz njegovog sastava su odsvirale povečerje za mandat. Lumperajka za lumpen ministre bila je onog dana kada se u Srbiji slavila mala matura. Slavili su i oni koji nisu položili razred.

Lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić, koji je završio klavir u muzičkoj školi, svirao u rok-grupi, prepustio je folk singeru Harisu Džinoviću da ga promoviše.

Na listi čekanja za ulazak u Skupštinu Srbije ove godine bila je polovina žena. Ali, kad su muškarci, šefovi stranaka raspodelili mandate, u skupštinu ih nije ušla ni trećina. Poslužile su kao mamac sa poprsjem folk biračima. U Francuskoj polovinu kabineta čine ministarke.

Jelenske grudi i rogovi u vreći

Pevačica Nevena Adžemović bila je na 75. mestu liste „Promenimo Srbiju“. Kuma Velje Ilića će „nastojati svim silama da pomogne narodu koji je u teškoj finansijskoj situaciji. Jer, manjina koja je uz vlast živi dobro, a ostali su na rubu egzistencije“. Njen hit je „Volim samo pare”, a u maju je potrošila 10.000 evra za desetodnevni odmor za troje. Od garderobe obožava minić gornji i donji, potukla se na Crnogorskom primorju, napisala je književno delo “Kako sačuvati srpski rod”, sa savetima kako da ritmička naprezanja urode trudnoćom.

Bila je sa suprugom na rođendanu Sretena Jocića, koji je osuđen na 15 godina zatvora jer nagovorio bivše policajce da ubiju G. M. Tada je poginula i devojka G. M. a nekoliko ljudi je ranjeno. Iako je Jocić obećao policajcima da će im za jedno ubistvo platiti 50.000 tadašnjih maraka, nakon dvostrukog ubistva umesto para poklonio im je automobil i dva pištolja. Jocić je iznajmio vilu Slobodana Miloševića kada su njeni stanari otputovali svaki u svoje inostranstvo. U zatvoru je i zbog optužbi da je u Zagrebu ubio novinara Ivu Pukanića i njegovog saradnika.

Folk zvezda padalica Svetlana Ražnatović je bila počasni član Stranke srpskog jedinstva koja se utopila u Srpsku radikalnu stranku (SRS), a koja se rastopila u SNS. Ceca je danas u opoziciji, deluje u ilegali iako su od nje pesme na predizbornim skupovima naručivali i plaćali iz stranaka Borisa Tadića, Vojislava Koštunice, Velimira Ilića, Milorada Dodika i Arkana.

U Srbiji je ime Jelena na desetom mestu po popularnosti, a u južnoj Australiji je među prvih 2.000. Iako je ime Jelena veoma često kod hrišćanskih naroda, samo su u Srbiji sve Jelene iste, iako to ne izgleda na prvi pogled. Jelena Karleuša podupre LDP, Jellena PUPS. Pa kaže Jellena: “Mnoge moje koleginice su ljubomorne na moje prirodne obline!” Njen prvi hit je „Svetica“. A Karleuša, čiji je prvi hit „Antihrist“ kaže: “Ne mogu nikoga sprečiti da sanja moje grudi!”

Dok stvari ne ostanu na čisto

Konkurentske Jelene su složno bacile čini na pevačicu Dragicu Radosavljević Cakanu, koja u maju nije izabrana za jednog od 14 odbornika SNS u beogradskoj opštini Čukarica. Jer su je, dok je, kako nalaže reality show „Šatra“ prilazila vašaru u Obrenovcu, spopale ulične prodavačice: „Ma sva si bre lepa i zgodna, a tek si*e što su ti stajale gore“. Pevačica je priznala: „Ma to su silikoni dobro stajali“, ali nije zbunila trudbenicu „sive ekonomije“ koja je komplimentirala: „A ne, ne to su prave si*e, znam ja šta su dobre si*e“.

Biografiju nesuđene odbornice pripremili su DejanV & Ivan Vip. Prenosimo delove bez lektorske intervencije:

Njen otac je video oglas u novinama da na Fakultetu za opštenarodnu odbranu i društvenu samozaštitu primaju bez polaganja prijemnog ako si sa Kosova. Dragica mu je ispunila želju, ali nije diplomirala… Prvo je pevala u KUD “Elektronske industrije”… Tokom sankcija i zbog lošu finansisku situaciju u zemlji koje su iste donele, odlučila je da ne nastupa bilo gde i po svakoj ceni jer njena finansiska situacija nije bila toliko loša da bi morala da trpi torture na granicama i bezobrazluk sa kojim su mnoge gazde po diskotekama dočekivali pevače… Na festivalu “Vrnjačka banja 2008“ pobeđuje i osvaja automobil koji i dan danas nije preuzela jer kako kaže niko neće da plati PDV. I pored toga što poklonu se negleda u “zube” nepada joj napamet da plaća nešto za šta nije dužna. Od pomenutih razloga je odbila ponudu da učestvuje na istom festivalu ali u takmičarskom delu zabavne muzike… Svi će joj sve oprostiti. I tešku narav i to što je ’dosadno’ zakopčana do grla i što dok peva slabo se kreće po scenu. Sve što se pričalo i pisalo o njoj je na neki način i lično potvrdila tokom boravka u prvoj srpskoj farmi. Realty Show u kome je ostala do samog kraja, iako je potencirala da kući ništa ne radi i da joj drigi održavaju kuću, na farmi je bila prava domaćica, slobodno se može reći da ona i Viktorija nisu bili u kući odavno bi tamo prošetale sve moguće životinje, a večinom farmera bi se ispoubijali za parčeta hleba. Sve svađe u koje je učestvovala je gurala do kraja dok se sve ne razjasni i stvari ne ostanu na čisto. Iako je bila jedna od tri favorita, nije joj se isplatio rad pa je ostala bez nagrade. Kad se njeno ime našlo na listu za izlazak svi su ostali otvorenim ustima pa i sama Cakana je bila u neverici da se to dešava… Nakon farme nastavila normalnim tokom života.

(Autonomija)